Od avgusta prestaje naplata ležarine u NLB-u i Novoj KBM

Dodajte komentar

LJUBLJANA – NLB i Nova KBM od 1. avgusta ukidaju naknadu za ležarine za visoka stanja na računima pravnih i fizičkih lica. I neke druge banke najavile su ukidanje naknade za založno pravo.

“Nakon odluke Vijeća Evropske centralne banke (ECB) koja je u četvrtak podigla glavne kamatne stope u eurozoni za 0,5 procenata, NLB je donijela odluku o ukidanju naplate naknada za visoka stanja na računima i depozitima. transakcije”, priopćili su danas iz banke.

Isto su najavili i u Novoj KBM.

“Od 1. avgusta banka će ukinuti naknadu za obračun naknade za mirovanje klijentima fizičkim i pravnim osobama. To znači da im više neće naplaćivati naknadu, bez obzira na stanje na njihovim računima”, napisali su.

Od avgusta se u Sparkasse banci ukidaju depozitne naknade za pravne osobe. One nisu uvedene za fizička lica. U međuvremenu je i Deželna banka Slovenije najavila ukidanje poreza na založno pravo za fizička lica u avgustu.

SKB, Unicredit banka i Delavska hranilnica takođe su prije nekog vremena najavile da će intervenisati u neiskorištene depozite čim ECB odluči povući negativne kamate.

Pojedine banke uvele su kamate zbog negativnih kamata u eurozoni. Naknade za mirovanje za visoka stanja na poslovnim računima počele su se naplaćivati u 2016., a naknade za mirovanje za visoka stanja na računima fizičkih osoba u proljeće 2021. godine.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *