Dani borovnice u Plavu: Dodatna prilika za razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma

Dodajte komentar
Plav pruža veliku mogućnost za razvoj raznovrsnih turističkih proizvoda, ali postoji potreba dodatnih ulaganja u infrastrukturu i stvaranje sigurnog ambijenta kako bi se spriječio odlazak mladih ljudi iz ove regije.

To je rečeno tokom jučerašnje posjete potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića toj opštini na sjeveru, gdje im je domaćin bio predsjednik opštine Nihad Canović. Oni su takođe otvorili Dane borovnice u okviru kojih je nastupio proslavljeni crnogorski kantautor Sergej Ćetković.
Joković je naglasio da je, pored promocije i očuvanja vrijednosti prirodnih ljepota i tradicije, ova manifestacija simbol prijateljstva i ponovnih susreta, kao i dodatna prilika za razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma u Plavu.
“Borovnica je zaštitni znak ovog plemenitog kraja, uz akcenat na ruralni turizam koji Ministarstvo aktivno podržava kroz izgradnju i opremanje kapaciteta. Da bi se ovi potencijali maksimalno iskoristili, podržavamo izgradnju i opremanje preradnih kapaciteta i na tome treba da bude akcenat u nastupajućem periodu”, istakao je ministar Joković.
Đurović je kazao da Dani borovnice već više od dvije decenije okupljaju ljubitelje prirode, kulture i sporta te da će Ministarstvo nastaviti da podržava ovu manifestaciju koja je ujedno i najbolji promoter Plava, Prokletija i sjevera naše Crne Gore.

“U okviru kampanje Osjeti Crnu Goru, Ministarstvo je ove godine, uz glavnog sponzora Mtel Crna Gora, podržalo devet manifestacija širom Crne Gore, od kojih sedam na sjeveru. Tragom brojnih festivala od Bara do Plava, želimo da našim turistima predstavimo sve različitosti i najbolje proizvode koje nudi naša Crna Gora”, kazao je Đurović.

Canović je kazao da lokalna samouprava nastoji da obogati kulturnu ponudu pa ovogodišnja manifestacija obiluje novim sadržajima.
“Uspjeli smo da pomjerimo granice, program oplemenimo tako da postoji dovoljno dobar izbor za svakoga ko trenutno boravi u Plavu, ali i da privučemo one koji možda nisu planirali da dođu”, rekao je Canović.
TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *