U svim opštinama dobra sezona, osim u Budvi

Dodajte komentar
Budva

Svi statistički pokazatelji govore da je ovogodišnja sezona uspješna i da su priče o kataklizmi neutemeljene, a raduje što je država konačno postala jedna turistička destinacija.

To je na sjednici Vlade kazao premijer Dritan Abazović.

“Dobio sam statistiku pred početka sjednice koja je neumoljiva. U odnosu na period januar-jun 2022. na graničnim prelazima je ušlo 2,3 miliona stranih putnika što je 62 odsto više nego 2021.godine i ostvarenje od 80 odsto u odnosu na 2019.godinu. Za period koji je najvažniji 11.jul do 18.jul ušlo je 221.000 putnika i to je 27 odsto više nego lani i 11 odsto više nego 2019.godine. Osim opštine Budva, sezona je u svim opštinama na nivou. Da li ima ili nema sopstvene krivice pričali smo o cijenama, to neka procjene sami. Važna je statistilka u nacionalnim parkovima gdje se bilježi rast u odnosu na 2019. što me raduje jer konačno sjever zemlje dominantno počinje da bude važna destinacija za naše turiste”, rekao je Abazović i istakao da nije samo Budva samo crnogorski turizam kao i da raduje što ona donosi značajne prihode.

Prema podacima koje je saopštio za Aerodrome Crne Gore od 1. januara do 17. jula preko 840.000 putnika je došlo što je 100 odsto više nego 2021. i 70 odsto u odnosu na 2019.godine.

“To je očekivano jer nema direktnih letova za Ukrajinu, Rusiju i Bjelorusiju. Prihodi Aerodroma od januara do juna su preko 12 miliona eura, a lani za taj periodu ispod pet miliona”, rekaoje Abazović.

On je pozvao sve da urade da sezona za vrijeme kolektivnog odmora prođe kako treba. Naveo je i podatak da noćenje u jednoj vili na primorju za pet noći za petočlanu porodicu košta 78.000 eura i da je ona rasprodata, kao i prošle godine.

Ministar Goran Đurović je kazao da podaci pokazuju da sezona ide dobro i da se stvarala “kataklizma sa nekim tekstovima o turističkoj sezoni”, te da je popunjenost sjevera odlična i da fali još kapaciteta tamo.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *