Na 12. sjednici Vlade likvidacija MW, nove sankcije Rusiji i osnivanje Crnogorskog razvojnog fonda

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore održaće danas 13. sjednicu od 11 časova, a na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, najavljeno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Kao što je najavljeno, članovi vrha izvršne vlasti razmatraće skraćeni postupak dobrovoljne likvidacije firme „Montenegro Works“ d.o.o. koju je osnovala prethodna Vlada sa ciljem kontrole poslovanja kompanija koje su u većinskom ili potupnom vlasništvu države.

Izjašnajvaće se i o mogućem zakonu o Crnogorskoj razvojnoj banci prema predlogu poslanika Demokratskog fronta – Pokreta za promjene Branka Radulovića.

Biće dodati novi amandmani na Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, a među predloženim zakonoma je i onaj o elektronskom dokumentu.

Prema dnevom redu, biće uvedene nove sankcije Rusiji u skladu sa onim koje je donijela Evropska unija, te usvojeni izvještaji o radu Ministarstva kapitalnih investicija i o stanju na tržištu osiguranja za 2021. godinu.

Članovi Vlade izjašnjavaće se o prodaji dubova sa teritorija Pljevalja, Gusinja, Petnjice, Plava, Berana i Žabljaka od sanitarne sječe iz ove godine, kao i drvnih sortimenata na šumskim stovarištima u Pljevljima, Kolašinu i Rožajama.

Konačno, u jeku sezone koja će vjerovatno donijeti manje prihoda od očekivanih, na dnevnom redu se našao i zahtjev da Vlada odobri 25.000 iz Tekuće budžetske rezerve za aktivnosti iz Plana pripreme ljetnje turističke sezone.

Sjednicu možete pratiti u nastavku:

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *