Davidović za desetak dana preuzima Željezaru?

Dodajte komentar

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović mogao bi za desetak dana da preuzme Željezaru. To je “Vijestima” kazao predstavnik radnika Željezare Tosčelik Ivan Vujović, nakon sastanka sa predsjednikom i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i Ervinom Ibrahimovićem, i ministrima Goranom Đurovićem i Vladimirom Jokovićem.

“Na sastanku nam je rečeno da će Davidoviću biti dozvoljeno postavljanje solarnih panela, kao i gradnja vjetroelektrane na njegovom zemljištu, čim prikupi svu potrebnu dokumentaciju. Država će u Željezaru ući sa 25 odsto sredstava, a Davidović će moći u narednih pet godina da otkupi njihov udio i postane stoprocenti vlasnik. Davidović u utorak počinje pregovore sa turskim vlasnikom i mogao bi za desetak dana da preuzme Željezaru”, kazao je Vujović.

Kako je istakao zadovoljni su razgovorom i ishodom situacije, ali će u Željezaru ostati sve do konačnog rješenja.

Pregovarački tim radnika nikšićke Željezare “Tosčelik” uputio je ranije urgenciju premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima Goranu Đuroviću i Aleksandru Damjanoviću, da se prije održavanja sjednice Vlade razmotri mogućnost da se zainteresovanom investitoru Miodragu Daki Davidoviću, odobri izgradnja vjetrogeneratora i solarnih panela.

Davidović je nakon obilaska Željezare Tosčelik kazao da bi Željezara proradila je potreban novi konti liv i valjaonica, kao i da će njegovi inženjeri doći i napraviti detaljan uvid u kakvom je stanju fabrika koju je zainteresovan da kupi.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *