Premijer protiv potapanja Komarnice, energetska kriza u najavi

Dodajte komentar

Crna Gora je bogom dana da kroz projekte gradnje vjetroparkova i solarnih panela, koji će se realizovati, zadovolji potrebe sopstvenog stanovništva, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

“Podržavam gradnju vjetroelektrana naBrajićima i Gvozd u Nikšiću i početak nekoliko projekata vezano za solarne panele. Mislim da je neisplativa i ekološki neisplativa”, rekao je Abazović u Skupštini, odgovarajući na pitanja u okviru Premijerskog sata i dodao da nije za ideju da se potopi Komarnica.

“Da li na postojećim objektima možemo imati produžetak reverzibilne energije ne vidim ko bi bio protiv toga”, poručio je Abazović.

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović pitao je Abazovića kako će Vlada nastaviti investicioni ciklus i reforme koje su od značaja po budućnost države.

“Urgentan, dinamičan i održiv investicioni ciklus i temeljne reforme su od sudbonosnog značaja po budućnost Crne Gore. Jedino to može da stvori nove vrijednosti i radna mjesta, smanji brojne limite i s labosti, obezbijedi progres cijelog društva, poveća otpornost na šokove koji će biti sve veći i integriše Crnu Goru u bogatu zajednicu. Da li imate plan kako to sprovesti”, pitao je Radulović.

On je podržao Radulovića da treba formirati jaku Vladu koja će se baviti važnim, suštinskim pitanjima kao što su ta.

“Možemo lako doći u situaciju da u oktobru ili novembru nećemo moći ni novcem da kupimo električnu energiju”, rekao je Abazović.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *