Mask tražio produženje roka: Suđenje s Twiterrom već u oktobru

Dodajte komentar

Kompanija Twitter je postigla prvu pobjedu protiv Elona Muska u borbi da ga natjera da završi “obećani” otkup od 44 milijarde dolara, pošto je sudija u američkoj državi Delaver pristala da ubrza početak suđenja, zakazavši je za oktobar.

 

Sudija Kathalin McCormick zakazala je suđenje za jesen, umjesto tokom dvije sedmice u februaru kako je čuveni milijarder tražio. Iz Twittera je ranije saopšteno da kompanija pati zbog povlačenja Maska iz ugovora o preuzimanju i omalovažavanja kompanije na sopstvenoj društvenoj mreži, piše Bloomberg.

McCormick je istakla da je pravna bitka oko transakcije “stvorila oblak neizvjesnosti“ nad Twitterom.

„Realnost je da stalna odlaganja prijete neposrednom štetom za kompaniju”, rekla je ona.

Sudija nije imala pitanja za Twitterovog advokata nakon njegovog izlaganja, ali je zaustavila Muskovog zastupnika, kada je početak suđenja 19. septembra nazvao „besmislenim“. Ona je navela raniji slučaj koji je stigao u sudnicu u roku od tri mjeseca i odbacila argument Muskovog advokata da je upravo njoj trebalo godinu da započne još jedno suđenje, ukazujući na ograničenja koje je pandemija u tom periodu nosila.

McCormick je rekla sučeljenim stranama da predlože konkretne datume u oktobru za suđenje bez porote i završila ročište za nešto više od sat i po.

Akcije kompanije Twitter su nakon ove odluke skočile za čak 5,4 poena. Trgovale su se za 39,32 dolara, što je porast od 2,4 odsto. Od dana kada je Musk tvitovao da je posao „na čekanju“ sredinom maja, akcije su pale za čak 22 odsto.

Izvor: Biznis.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *