Cimbaljević predsjedava Koordinacionim tijelom za praćenje robnih rezervi

Dodajte komentar

Devetočlano Koordinaciono tijelo za praćenje stanja zaliha proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi juče je zvanično obrazovano odlukom Vlade donešenom na 12. sjednici.

Kako je navedeno u dokumentu, tijelo se obrazuje “radi praćenja stanja zaliha proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, kao i poremećaja na tržištu ovih proizvoda”. Riječ je, prije svega, o pšenici, brašnu, kukuruzu, ulju, šećeru, soli, gorivima, ljekovima i medicinskim sredstvima, te negaziranoj flaširanoj vodi.

Pored informisanja, tijelo će Vladi predlagati sprovođenje mjera predviđenih planom interventnih nabavki, radi otklanjanja ovih poremećaja.

“Koordinacioni tijelo može da traži podatke i izvještaje od nadležnih državnih organa, organizacija i privrednih društava kopja se bave trgovinom na veliko i malo, radi praćenja stanja zaliha proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi”, stoji u donešenoj odluci.

Tijelom će predsjedavati mr Miroslav Cimbaljević, generalni direktor Direktorata za poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Članovi su šef Odjeljenja za ekonomske analize u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Spahić, generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Jasna Vujović, načelnik Direkcije za unutrašnje tržište, konkurenciju i infrastrukturu kvaliteta u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Dragan Vukčević, načelnica Direkcije za naftu i ugljovodonike u Ministarstvu kapitalnih investicija Zorana Sekulić, glavna tržišna inspektorka u Upravi za inspekcijske poslove Marina Radulović, tržišni inspektor u Upravi za inspekcijske poslove Dragiša Rabrenović, generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu farmakologiju i regulisane profesije u Ministarstvu zdravlja dr Slađana Ćorić i samostalni savjetnik I u Direkciji za normativne poslove u Ministarstvu zdravlja Radovan Nikolić.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *