Srednjoškolci započeli besplatnu praksu u okviru Cortex akademije

Dodajte komentar

Učenici crnogorskih srednjih stručnih škola iz Nikšića, Podgorice, Bijelog Polja i Rožaja koji su aktivno pohađali obuke iz oblasti razvoja veb i mobilnih aplikacija u okviru Cortex akademije – programa edukacije koji realizuje klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore, započeli su besplatnu praksu u kompanijama članicama ICT Cortex.

U okviru prakse, učenici su podijeljeni u timove, u okviru kojih je raspoređeno po devet učenika iz Bijelog Polja i Podgorice, te četvoro iz Nikšića za oblast razvoja veb aplikacija, dok je za segment razvoja mobilnih aplikacija aktivno osam učenika iz Podgorice.

Naime, učenici će do septembra sarađivati sa mentorima iz kompanija Coinis, Fleka i Data Design, sa ciljem usavršavanja u oblasti razvoja veb aplikacija, nakon čega ih u septembru očekuje i finalno takmičenje, na kom će najbolji timovi biti nagrađeni.

U okviru praktičnog dijela obuka, polaznici koji su se opredijelili za segment razvoja mobilnih aplikacija, otpočeli su praksu u kompaniji Amplitudo, a uskoro nas očekuje i početak edukacije u počasnoj članici klastera ICT Cortex – Crnogorskom Telekomu.

Saradnja sa srednjim školama iz četiri crnogorske opštine, predstavlja nadogradnju prošlogodišnje uspješne saradnje sa ETŠ “Vaso Aligrudić”, koja je imala za cilj unapređenje obrazovnog procesa, sa fokusom na praktičnu nastavu u okviru usmjerenja za razvoj veb i mobilnih aplikacija. Učesnici su imali priliku da tokom 7 sedmica rade na realnim projektima, te stvore profesionalne radne navike kroz intenzivnu saradnju sa mentorima iz članica klastera.

Podsjećamo, Cortex akademija predstavlja program edukacije koji obuhvata kurseve iz oblasti programiranja, projektnog menadžmenta, dizajna, marketinga te testiranja softvera. Polaznici obuka su u prethodnim mjesecima u kompanijama članicama klastera, te putem materijala dostupnih na online platformi, usavršavali znanja za neke od najtraženijih pozicija na ICT tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *