Vlada zasijeda u ponedjeljak: Imenuju tijelo za formiranje robnih rezervi, Danilovgradu treba kredit

Dodajte komentar

Nova, 12. sjednica Vlade Crne Gore, biće održana u ponedjeljak od 10 sati, a predloženi dnevni red ima 39 tačaka.

Članovi Vlade sjednicu će početi usvajanjem zapisnika sa prethodne sjednice, kao i o zaključcima koji su 11. i 12. jula donijeti bez sastajanja vrha izvršne vlasti.

Vlada bi trebalo da usvoji sastav Koordinacionog tijela za praćenje stanja zaliha proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, što predstavlja uvod u formiranje državnih robnih rezervi. Predložena je nova organizacija Instituta za standardizaciju Crne Gore, kao i arbitar u panelu Međunarodnog centra za rješavanje investicionih sporova (ICSID).

Razmatraće se predlog da Opština Danilovgrad podigne kredit od pola miliona eura kod Erste banke.

Na dnevnom redu su i izvještaji o realizaciji dva programa razvoja – kulturnog i ruralnog turizma za 2020. i 2021, te akcioni planovi iz ovih oblasti za ovu godinu, a diskutovaće se i o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Bez rasprave je najavljeno usvajanje predloga o raspolaganju i eksproprijaciji nepokretnosti u kotorskoj opštini „radi ostvarivanja javnog interesa“, finansijskog plana rada Agencije za civilno vazduhoplovstvo za 2022. godinu, izvještaja za 2021. godinu o radu Komisije za tržište kapitala i stanju na tržištu kapitala i Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, kao i izvještaj o radu za prošlu , te planu za ovu godinu Akreditacionog tijela Crne Gore.

Najavljena su i nova imenovanja.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *