Microsoft pokrenuo svoju liniju odjeće

Dodajte komentar

Microsoft i dizajner Gavin Mathieu predstavili su Hardwear – capsule liniju odjeće (guglajte ako ne znate o čemu se radi) koja “slavi superheroja u svakome od nas”.

Kolekcija koja se sastoji od devet odjevnih komada u Normcore stilu uključuje, između ostalog, majice dugih i kratkih rukava, trenirke i pantalone i dostupna je za kupnju putem linka Microsoft.com/Hardwear.

Gavin Mathieu je osnivač i kreativni direktor kompanije Supervsn Studios smještene u Los Angelesu, Kalifornija. Partneri tvrde da je zajednički kreativni proces počeo od toga da dijele istu filozofiju. U Microsoftu često kažu ‘ne radite ovdje da biste izgledali cool, radite u Microsoftu da biste drugi zbog vas izgledali cool’, a Gavinovo razmišljanje i sve što je radio do sada je u skladu s tim. S fokusom na ljude, a ne na proizvode, Gavin kreira kako bi uzdigao i osnažio ljude – što je vodeće načelo i misija koja pokreće sve što Microsoft radi „da osnaži svakog pojedinca da postigne više“.

Stoga kolekcija odražava Normcore stil, estetiku životnog stila koji stavlja fokus na pojedince, a ne na odjeću koju nose.

Odjeća koju je Gavin dizajnirao za ovu kolekciju ulovila je suštinu Microsoftovih namjera da ljudima omoguće da se kreću i stvaraju na način koji im pomaže da ostvare najbolji učinak. Gavin vjeruje da su „ljudi na svom pravom nivou kada kreiraju“. Microsoft vjeruje da bi to izražavanje kreativnosti trebalo biti jednostavno i bez napora.

Zato je Hardwear jednostavan i osmišljen kako bi smanjio bilo kakva ometanja kreativnosti: riječ je o kolekciji od devet odjevnih predmeta, majica kratkih i dugih rukava, kapa, trenirki, jakni i pantalona. Svaki je komad napravljen s namjerom i iza svakog odjevnog komada u Hardwearu stoji priča.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *