Izletnici stigli auto-putem u Kolašin, ugostitelji spremno dočekali brojne turiste

Dodajte komentar

Kolašin je godinama unazad prepoznat kao jedna atraktivna ne samo zimska već i ljetnja turističa destinacija koja iz godine u godinu bilježi sve veću posjećenost. Na dan otvaranja auto-puta bilo je očekivano da će doći do povećanja broja turista, prije svega izletnika koji sa otvaranjem auto-puta odlučili da posjete Kolašin, kazao je za CdM Aleksandar Vlahović, direktor Turističke organizacije ovog grada.

“Prema informacijama koje dobijamo od turističke privrede, trenutna popunjenost u hotelima je približno 80 odsto, a najave za naredni period su izuzetno dobre. Ugostitelji su spremno dočekali ljetnju turističku sezonu sa bogatom ponudom, a samim tim i očekivano povećanje broja gostiju sa otvaranjem auto-puta”, kazao je za CdM Vlahović.

S obzirom na to da je Kolašin juče, dan nakon što je pušten u saobraćaj auto -put, vrvio od turista, pojavile su se spekulacije da u pojedinim lokalima nije bilo moguće naručiti hranu, jer su ostali bez namirnica. Vlahović kaže da nema te informacije.

“Kolašin je ipak turističko mjesto i informacije ovog tipa nijesu pouzdane ili provjerene”, istakao je on.

U prva 24 časa dionicom Smokovac-Mateševo auto – puta Bar-Boljare prošlo je preko 18.000 vozila. Dionica od Podgorice do Kolašina dugačka je 41 kilometar.

Vlahović za CdM ističe da će autoput imati izuzetno pozitivne efekete na dalji razvoj turizma u ovom gradu.

“Težimo ka tome da Kolašin postane destinacija koja će privlačiti goste tokom cijele godine”, istakao je Vlahović.

Ljetnju ponudu grada karakteriše aktivni odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

“Mnogo je načina da svi oni koji posjete Kolašin na kvalitetan način ispune svoj boravak. Od posjete NP Biogradska gora, panoramskih vožnji žičarom na ski centru Kolašin 1600,  brojnim pješačkim i biciklističkim stazama, posjete botaničkoj bašti, različitim aktivnostima koje organizuju turističke agencije iz Kolašina… Kolašin je prepoznat i po izuzetno kvalitetnoj i raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, brojnim restoranima a nezaobilazna je i posjeta brojnim seoskim domaćinstvima i eko katunima”, kazao je Vlahović.

U periodu predsezone fokus je bio na promotivnim aktivnostima.

“Ugostili smo brojne studijske grupe novinara, influensera, učestvovali na sajmovima turizma. Ovog ljeta u saradnji sa Centrom za kulturu i Opštinom Kolašin a uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma pripremili smo izuzetno zanimljiv program pod nazivom “Ljeto u Kolašinu”, koji obuhvata muzičke koncerte, zabavni program i program za djecu, pozorišne predstave, slikarske izložbe, promocije knjiga, nastupa KUD-a,  sportske događaje, manifestacije koje promovišu tradicionalnu gastronomsku ponudu, a sve navedeno će imati pozitivne efekte na ovu ljetnju sezonu”, kazao je za CdM Vlahović.

Izvor: CdM

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *