Branson kupio udio u Lightyearu, konkurentu trgovačkoj platformi Robinhood

Dodajte komentar

Lightyear, evropski konkurent trgovačkoj platformi Robinhood, prikupio je 25 miliona dolara finansiranja u investicionoj rundi koju predvodi britanski milijarder Richard Branson.

Lightspeed Venture Partners iz Silicijumske doline predvodio je posao, rekla je kompanija ekskluzivno za CNBC – rijetko glasanje  o povjerenju za novopečenu brokersku kuću u vrijeme kada su globalna tržišta dionica duboko u crvenom.

Osnovan u Londonu prošle godine od strane estonskih preduzetnika Martina Sokka i Mikhela Aamera, Lightyear nudi trgovanje bez provizije s više od 3000 globalnih dionica i viševalutnih računa. Sokk i Aamer prethodno su radili u Wiseu, kompaniji za prenos novca koja kotira na berzi Ujedinjenog Kraljevstva.

“Predugo su finansijska tržišta bila pretjerano složena s visokim preprekama za ulazak i zbunjujućim žargonom”, rekao je Branson u izjavi koju je podijelio s CNBC-jem.

“Martin, Mihkel i tim Lightyeara podižu zavesu sa svijeta ulaganja – čineći ga transparentnijim, dok istovremeno osnažuju ljude kroz obrazovanje – da izaberu proizvode koji su pravi za njih.”

Tajkun iz sektora avio i svemirskog putovanja preuzeo je nepoznati udio u Lightyearu preko svog konglomerata Virgin Group.

To je još uvijek mlad start-up, koji je pokrenut u Ujedinjenom Kraljevstvu tek u septembru. Ali Lightyear ima ambiciozne planove za širenje.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *