Istorijski trenutak za Rimac Automobile: Prva Nevera sišla s proizvodne trake

Dodajte komentar

Hrvatski proizvođač električnih automobila Rimac Automobili saop[tio je da je njegova prva puna proizvodna verzija električnog hiperautomobila Nevera sišla s proizvodne trake u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu.

– Nakon pet godina razvoja i testiranja, tri generacije tehnologije pogonskih sklopova, 18 prototipova, 45 fizičkih crash testova i više od 1,6 miliona kolektivnih sati istraživanja i razvoja, prva puna proizvodna verzija Rimac Nevera izašla je sa Rimčeve proizvdne linije, objavila je kompanija u saop[tenju za javnost.

Ručna izrada Nevere nastaviće se brzinom do 50 jedinica svake godine. Prva godišnja proizvodnje Nevere već je rasprodata.

Izrada svake Nevere traje pet sedmica na konačnoj traci za sklapanje. Prvi automobili uskoro će biti isporučeni [irom svijeta putem globalne mreže Rimac Automobili od 25 yvani;nih distributera partnera u Sjedinjenim Državama, Evropi, Bliskom istoku i Aziji.

Automobili se sklapaju u pogonu Jankomir u Zagrebu. Kasnije će se proizvodnja Nevere preseliti u Rimac kampus površine 100.000 četvornih metara koji se gradi u Svetoj Nedelji kraj Zagreba.

Ranije ovog mjeseca Rimac Automobili rekli su da bi mogli započeti isporuku Nevere američkim kupcima nakon odgovarajućih regulatornih odobrenja.

Rimac je prošli mjesec objavio da je Nevera dobila konačna odobrenja Evropske unije te da će prvi automobili biti isporučeni kupcima u sljedećih nekoliko mjeseci.

Izvor: Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *