Predstavljeni detalji konkursa za grantove namijenjene startapovima

Dodajte komentar

Uslovi za prijavljivanje, kriterijumi za izbor i proces evaluacije projekata, kao i način dodjele sredstava sa Javnog konkursa za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova predstavljeni su u Privrednoj komori Crne Gore.

Kako su istakli predstavnici resornog Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, na Konkurs se mogu prijaviti startapovi koji tek kreću ili oni koji imaju poslovnu ideju, ali i kompanije koje su već u Centralnom registru privrednih subjekata. Novac će biti opredijeljen za digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Ukupna sredstva koja će biti dodijeljena za sufinansiranje startapova su 200.000 eura, a pojedinačna podrška iznosi od 6.000 do 20.000 eura, odnosno do 80 odsto ukupne vrijednosti projekta. Projekti mogu trajati od šest do 12 mjeseci. Rok za prijavljivanje je 20. septembar ove godine.

“Konkursom opredjeljeni iznos sredstava stimulativan je i motiviše sve koji imaju ideje da se prijave za učešće”, ocijenila je direktorica Sektora za projekte Privredne komore Tanja Radusinović.

Svi startapovi koji budu predloženi za sufinansiranje, u obavezi su da se upišu u Registar inovacione djelatnosti prije potpisivanja ugovora.

“Na Konkurs se ne mogu prijaviti korisnici grantova odobrenih po osnovu prvog ciklusa dodjele grantova za ranu fazu razvoja startapova iz 2021. godine. Želimo da novi timovi dobiju šansu”, rekla je načelnica setora za inovacije u MNTR Marijeta Barjaktarović Lanzardi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *