Mask ismijao Tviter: Nisu htjeli da objave informacije o botovima, sad će morati

Dodajte komentar

Milijarder Ilon Mask je u kasnim večernjim satima u nedjelju putem fotografija objavio svoju reakciju povodom najave rukovodstva Tvitera da će ga tužiti i prisiliti da završi preuzimanje te kompanije za 44 milijarde dolara.

Uzdržavši se od bilo kakvih sopstvenih riječi, šef kompanije “Tesla” i Space X-a je objavio na Tviteru mim sa svojim slikama na kojima se smije natpisima koji prepričavaju slijed događaja oko njegove ponude za preuzimanje Tvitera u poslednjih nekoliko mjeseci.

Fotografije na nasmeijjanog Maska prate natpisi: “Rekli su da ne mogu da kupim Tviter”, onda: “Oni neće da objave informacije o botovima”, zatim: “Oni sada hoće da me putem suda natjeraju da kupim Tviter”, a pored posljednje, koja ilustruje kako on “puca od smijeha” piše: “Oni će sad na sudu morati da otkriju informaciju o botovima”.

Taj mim pokazuje bezbrižan stav najbogatijeg čovjeka svijeta u vezi sa složenim i skupim dogovorom o akviziciji Tvitera, koji se odrazio na pad “Teslinih” akcija i zbog kojeg se u nekoliko navrata pribjegavalo privremenom finansiranju.

Mask je prvo pristao da preuzme Tviter po cijeni od 54,20 dolara po akciji krajem aprila, nakon što je stekao značajan udio u toj kompaniji što je poguralo cijenu akcija naviše. On je kasnije izrazio nezadovoljstvo dogovorom o preuzimanju tvrdeći da Tviter nije otkrio važne informacije, kao što je konkretan broj lažnih naloga i neželjene pošte.

Uprava Tvitera je opredijeljena za zatvaranje transakcije po cijeni i uslovima dogovorenim sa gospodinom Maskom i planira da pokrene sudski postupak radi sprovođenja sporazuma o merdžovanju”, tvitovao je u petak predsjednik te kompanije Bret Tejlor.

Akcije Tvitera su se u petak trgovale po cijeni od 36,81 dolara, ili za trećinu ispod dogovorene cijene za preuzimanje.

Izvor: Tanjug
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *