Đurašković: Sjutra kamen temeljac za žičaru Kotor-Lovćen, 100 novih radnih mjesta

Dodajte komentar

Sjutra će biti položen kamen temeljac za žičaru Kotor – Lovćen – Cetinje, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković. Prva dionica žičare koja će voditi od Kotora do cetinjskog mjesta Kuk trebalo bi da bude puštena u rad za godinu, a na njoj će biti zaposleno oko 100 ljudi.

“Očekujem da u toku sjutrašnjeg dana bude položen kamen temeljac u kotorskom mjestu Dub, a za godinu dana, kako su me uvjerili investitori, svjedočićemo njenom puštanju u rad.  Siguran sam da će stotinak radnih mjesta koje je najavio investitor donijeti čitav niz multiplikativnih efekata na život građana Prjestonice”, kazao je za RTCG.

Istakao je da prva faza žičare vodi od Kotora do Kuka, druga do Ivanovih korita, a treća do Prijestonice.

On je saopštio da će se razvoj Cetinja u budućnosti naslanjati na turizam i proizvodnju hrane.

Dodao je da će na narednoj sjednici SO biti usvojen odluka o javnom pozivu za jedan dio poslovne zone Gornji Obod.

“Nadam se da ćemo do kraja oktobra imati novu investiciju i novim radnim mjestima. Rijeć je o stranim investitorima koji imaju ozbiljan biznis u inostranstvu i nadam se da ćemo u septembru, oktobru moći da govorimo o tome”, naglasio je prvi čovjek Cetinja.

Smatra da se uprkos naslijeđenim problemima vidi boljitak kada je riječ o životu Cetinjana.

“Nadam se da ćemo kroz investicije koje će značiti nova radna mjesta i uspjehe na tom planu, svjedočiti značajno boljolj socio-ekonomskoj situaciji”, istakao je on.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *