Avio-kompanije otkazuju linije, Lufthansa skinula 770 letova s plana za ovu sedmicu

Dodajte komentar

KLM će otkazati 20 povratnih letova ka evropskim destinacijama do kraja avgusta, dok je Lufthansa rekla da će samo ove sedmice otkazati 770 letova.

Evropske avio-kompanije suočavaju se s uskim grlima bez presedana, s dugim redovima putnika koji čekaju na prijavu za letove koji se vijugaju aerodromima od londonskog Hitroa do Brisela i Dizeldorfa u Njemačkoj. Poremećaji su uzrokovani sindikalnim sporovima, nedostatkom osoblja i smanjenjem troškova usred pandemije Covida-19, koja se sada kao bumerang vraća avio-prevoznicima, a ljudi jedva čekaju da putuju tokom ljetnih mjeseci zbog slabijih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa.

Niski troškovi energije i manjak osoblja muče i njemačkog niskotarifnog prijevoznika Eurowings. Iz kompanije u vlasništvu njemačke Lufthanse najavili su da će podići cijene za najmanje deset odsto. Nedostatak osoblja prvo se pojavio u KLM-u i na amsterdamskom aerodromu Šipol.

Redovi putnika ispred aerodroma svakodnevno su dugi stotine metara, zbog čega će u budućnosti biti otkazano najmanje 20 letova prema evropskim destinacijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *