Tržišna inspekcija kontroliše ograničavanje marže, kazne i do 10.000 eura

Dodajte komentar

Od prošlog petka, kada je na snagu stupila odluka Vlade kojom je visina marži na pšenično brašno, šećer, ulje i so u maloprodajama ograničena na sedam, odnosno pet odsto u veleprodajama, nijesu utvrđena nepoštovanja te odluke, rečeno je Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Inspektori tržišne inspekcije će, kako je rečeno, tokom redovnih kontrola utvrđivati i da li se trgovine pridržavaju odluke Vlade kojom su ograničene marže na osnovne životne namirnice.

Ukoliko inspektor utvrdi da se trgovci ne pridržavaju privremenih mjera za ograničavanje cijena proizvoda, narediće otklanjanje nepravilnosti. Za pravno lice predviđena je kazna od pet do deset hiljada eura, a za odgovorno lice od 500 do hiljadu eura.

Preduzetnicima za nepoštovanjem odluke prijeti kazna od 500 do dvije hiljade eura, a fizičkom licu od 500 do hiljadu eura. Učiniocu prekršaja, kako objašnjavaju iz UIP-a, može se izreći i mjera zabrane obavljanja trgovine od 30 dana.

Najveći trgovinski lanci u Crnoj Gori prije destak dana nijesu htjeli da komentarišu odluku Vlade o smanjenju marže. Iz trgovinskih lanaca nijesu odgovorili ni na pitanje Pobjede kolike su bile dosadašnje marže na tim proizvodima.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *