Sudski savjet objavio oglas za novog predsjednika Privrednog suda

Dodajte komentar
Privredni sud

udski savjet (SS) je objavio javni oglas za izbor novog predsjednika Privrednog suda, nakon što je Blažo Jovanić prošlog petka razriješen ove dužnosti, imajući u vidu da je u pritvoru dva mjeseca zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.

Prema Zakonu o Sudskom savjetu i sudijama, za predsjednika ovog suda može biti izabrano lice koje je završilo Pravni fakultet, položilo pravosudni ispit te ima deset godina iskustva na pravnim poslovima, od čega najmanje pet na sudijskoj odnosno tužilačkoj funkciji.

Kandidati se mogu prijavljivati narednih 15 dana na obrascu koji je dostupan u svim sudovima, SS i njihovoj internet stranici, a SS će, kako se navodi u oglasu, odbaciti sve neblagovremene i nepotpune prijave.

Sudija Vladimir Bulatović, koji je prethodno radio u nikšićkom Osnovnom sudu, započeo je angažman u Privrednom sudu, nakon što je dan ranije potpisao svečani tekst zakletve pred SS.

Ovaj sud već duži period funkcioniše sa četvrtinom kapaciteta, a situacija bi trebalo da se popravi na jesen, kada završava obuka za još tri kandidata, koji bi, nakon evaluacije Centra za obuku sudija, trebalo da budu izabrani za sudije.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *