Aerodromi dobili novu upravu, ostao kadar DF-a

Dodajte komentar

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) je promijenjen na jučerašnjoj sjednici Vlade, ali je u njemu ostao predstavnik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Đoković.

On je do sada obavljao funkciju predsjednika odbora direktora, dok će u narednom periodu biti član borda direktora. Na njegovu poziciju Vlada je imenova la Eldina Dobardžića (GP URA), koji je posljednjih godinu dana bio član borda.

Osim njih dvojice u bordu direktora će biti Kemal Purišić (BS), Slavko Vukčević (SNP) i Momčilo Martinović (DPS). Purišić je bio ministar rada i socijalnog staranja u vladi Duška Markovića, a bio je i poslanik BS-a u Skupštini. Vukčević je bio odbornik SNP-a u Golubovcima, a Martinović je bio poslanik DPS-a u Skupštini.

Prije izbora, razriješen je prethodni odbor u kom su bili Branko Vuković (Demokrate), Boro Todorović (PzP) i pokojni Ognjen Jovović. Smjenu članova i odabir novih predložio je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Aerodromi su u prošloj godini poboljšali finansijski rezultat, što je i bilo očekivano nakon 2020. godine, kada su bili stopirani letovi na nekoliko mjeseci.

Za glavnu budžetsku inspektorku u Ministarstvu finansija postavljena je Jelena Perućica. Ona je na tu poziciju izabrana na konkursu koji je sprovela Uprava za kadrove, a na Vladi je njen izbor samo formalizovan. Ranije je radila u Upravi carina.

Za v.d. direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama imenovana je Ivana Martinić, dok je promijenjen i izvršni odbor Nacionalne turističke organizacije (NTO). U tom tijelu Vlada je imenovala Damira Davidovića, Snežanu Pekić i Miška Rađenovića, nakon što je razriješila Ljiljanu Vuksanović, Nebojšu Rackovića i Milenu Jovetić.

Odjeljenje za borbu protiv korupcije će premjestiti kod Miljanića

Iako je na dnevnom redu bio pravilnik o sistematizaciji i organizaciji Ministarstva kapitalnih investicija (MKI), ministri su o njemu raspravljali ali nijesu glasali. Sistematizacijom je predviđeno ukidanje dva odjeljenja koja su formirana dok je na čelu MKI bio Mladen Bojanić – Odjeljenje za borbu protiv korupcije i Odjeljenje za korporativno upravljanje.

“Danu” je nezvanično iz Vlade rečeno da je usvajanje pravilnika stopirano radi provjere, ali da će biti usvojeno, dok će se odjeljenje za borbu protiv korupcije najvjerovatnije prebaciti kod ministra bez portfelja Zorana Miljanića. To je, kako smo saznali, preliminarni dogovor o čemu će biti još priče narednih dana.

Odjeljenje za borbu protiv korupcije je podnijelo 15 prijava zbog sumnje u zloupotrebe u nekoliko državnih preduzeća. Na udaru odjeljenja su bili i članovi Bošnjačke stranke, čiji je član Ervin Ibrahimović, ministar kapitalnih investicija. Ibrahimović je kazao da MKI ne treba da se bavi tuđim poslovima, te da imaju ministre koji se bave korupcijom.

Izvor: Dan

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *