Ovo je najtanji sat na svijetu i košta skoro dva miliona dolara

Dodajte komentar

Švajcarski brend luksuznih sportskih satova, „Rišar Mil“, je napravio najtanji sat na svijetu.

Sa samo 1,75 milimetara od brojčanika do zadnje strane kućišta, “RM UP-01 Ferrari” je 0,05 milimetra tanji od prethodnog rekordera, Bulgarijevog “Octo Finissimo Ultra”.

Samo nekoliko meseci nakon što je „Bulgari“ osvojio titulu sa Octo Finissimo Ultra od 1,8 milimetara debljine, „Rišar Mile” postavlja novi rekord zahvaljujući 0,05 milimetara tanjem satu.

RM UP-01 Ferrari sa ukupnom debljinom od 1,75 milimetara, napravljen od titanijuma pete klase, još jedan je u nizu ultra tanakih, ultra laganih satova koji nastavlja tradiciju „Rišara Milea“ u pomjeranju granica mehaničkog mjerenja vremena.

Kako navode dizajneri, RM UP-01 Ferrari ima tradicionalnu strukturu kućišta u kojoj je smješten kompletan mehanizam. Uprkos rekordnim dimenzijama, sat ima respektabilnu rezervu snage od 45 sati rada.

Podešavanjem i namotavanjem sata upravljaja se sa dvije integrisane krunice u stilu kasete, jedna za izbor funkcije, izložena na brojčaniku, dok dva safira – debljine samo 0,2 milimetra – prekrivaju indikator vremena i regulacioni mehanizam, obezbjeđujući da sat bude vodootporan i na dubini od 10 metara.

Sat ima svoj namjenski sajt sa više informacija, a biće proizvedena ograničena serija od 150 komada. Kada se bude pojavio, koštaće 1,888 miliona dolara,

Ograničen na 150 komada, RM UP-01 Ferrari će koštati 1,888 miliona dolara kada stigne, ali švajcarski proizvođač luksuznih satova zna da njegovi kupci ne strahuju od igranja sa svojim milionima.

Da li će se i ambasador ovog brenda, Rafael Nadal, pojaviti na terenu sa ovim satom i provjeriti njegovu otpornost na udarce, ostaje da se vidi.

(Bizlife.rs)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *