Propuštene prilike da se obezbijedi nastavak radova na auto-putu Bar-Boljare

Dodajte komentar

Propuštene su prilike da se na vrijeme obezbijedi nastavak radova na izgradnji preostale dvije dionice do Boljara, zbog čega će neminovno doći do diskontinuiteta u izvođenju radova na auto-putu Bar – Boljare, zajednički je konstatovano na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i generalnog direktora za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije CRBC Jang Donga.

Iz Kabineta predsjednika države saopšteno je da je Đukanović istakao značaj duge i prijateljske saradnje između Narodne Republike Kine i Crne Gore, te podsjetio na inicijativu 17+1 koja je “otvorila vrata kineskim firmama da učestvuju na javnim pozivima za realizaciju kapitalnih projekata”.

“Izražavajući zadovoljstvo što je nakon sedam godina rada prva dionica auto-puta završena, Đukanović je odao priznanje CRBC na iskazanoj istrajnosti i naporima da i pored brojnih izazova sa kojima se ova kompanija suočila, posao dovede do kraja. Upravo realizacijom razvojnih projekta na najbolji način postavlja se temelj dugoročne saradnje i potvrđuje prijateljstvo dvije zemlje”, kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, Dong je istakao da je završetak prve dionice auto-puta zajednički uspjeh Crne Gore i Kine, i velika prilika za ubrzanje ekonomskog razvoja.

“Iako je projekat dugo pripreman, CRBC danas s ponosom ističe da je u pitanju jedan od najzahtjevnijih građevinskih projekata na svijetu. Svi koji su bili angažovani na realizaciji izgradnje auto-puta: CRBC, domaće firme, nadzor i država kao investitor, danas imaju vrijedno iskustvo koje predstavlja svojevrstan kapital za nastavak radova. Posebno je dragocjeno učešće domaćih kompanija koje su po prvi put učestvovale u izgradnji ovako grandioznog projekta”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Kompanija CRBC nedavno je završila građevinske radove na izgradnji mosta Pelješac i angažovana je na izgradnji dionice auto-puta u Srbiji od Požege do Boljara.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *