Najniža penzija iznosiće 220 eura

Dodajte komentar

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na sastanku sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera Crne Gore kazao je da se radi na usklađivanju penzija kako bi se njihov životni standard poboljšao. Naglasio je da će u skladu sa izmjenama i dopunama Zakonama o penzijskom i invalidskom osiguranju uz redovno usklađivanje najniža penzija u Crnoj Gori će iznositi 220 eura.

Adrović se sastao sa predsjednikom Saveza udruženja penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i potpresjednikom Saveza udruženja penzionera Ilijom Stanišićem.

Ministar je saglasan da su penzioneri zbog svih trenutnih dešavanja najugroženija kategorija društva.

“Zbog toga se i radi na usklađivanju penzija kako bi se životni standard penzionera poboljšao. U skladu sa izmjenama i dopunama Zakonama o penzijskom i invalidskom osiguranju uz redovno usklađivanje najniža penzija u Crnoj Gori će iznositi 220 eura”, kazao je on.

Predsjednik Saveza penzionera je istakao je da na žalost u prethodnom periodu nisu imali adekvatnu saradnju sa Ministarstvom, te je izrazio zadovoljstvo što je ta praksa počela da se mijenja.

“Upoznao je ministra sa načinom funkcionisanja njihovog Saveza, kao i o aktivnostima koje žele da preuzmu u skorijoj budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Ministar je zaključio da je nephodno unaprijediti saradnju Saveza penzionera i Ministarstva sa čim su saglasni iz Saveza penzionera Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *