Unija poslodavaca: Zaštititi legalne taksi firme u Budvi

Dodajte komentar

Odbor za taksi prevoz u Uniji poslodavaca Crne Gore zvanično se obratio nadležnim institucijama nakon niza incidenata i napada na zaposlene i imovinu taksi firmi na prometnim lokacijama u Budvi od strane lica za koje se pretpostavlja da se djelatnošću taksi prevoza bave djelimično ili potpuno nelegalno.

Kako je precizirano u saopštenju, od direktora Uprave policije i Uprave prihoda i carina, Zorana Brđanina i Rada Miloševića, kao i načelnika Centra bezbjednosti Budva Nikole Terzića zatražili su da, u skladu sa svojim nadležnostima, spriječe svakodnevne napade i neprijatnosti kojima su izloženi zaposleni i vlasnici legalnih taksi firmi u Budvi.

“Scene koje su učestale u Budvi neprihvatljive su u civilizovanoj državi koja je turistički orijentisana. Osim privrednicima, nanosi se nemjerljiva šteta i po imidž Crne Gore kao turističke destinacije, i Budve kao prijestonice crnogorskog turizma. Najnoviji incidenti samo su još jedan od dokaza koliko je djelatnost taksi prevoza neuređena u Crnoj Gori, a na tržištu u ogromnoj mjeri i dalje učestvuju nelegalni prevoznici, koji neprijavljivanjem prometa štete državnom budžetu, a najčešće – kroz kvalitet i cijenu usluga koje pružaju – postojećim i potencijalnim turistima šalju veoma ružnu poruku o taksi prevozu i Crnoj Gori uopšte”, poručuju iz Odbora taksi prevoznika.

Ovo tijelo Unije poslodavaca smatra neprihvatljivom dosadašnju praksu da “svaki njihov javni istup u kom ukazuju na nesređenost tržišta taksi prevoza rezultirao kontrolama koje su bile usmjerene na njih, pri čemu su izostajale kontrole u nelegalnoj sferi tržišta”. Poručuju da su dostupni za svaki vid inspekcijske kontrole, ali da nadležni organi imaju obavezu da svojim djelovanjem neutrališu nezakonitosti i pojave koje, naročito u toku sezone, nanose nemjerljivu štetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *