Delivery Hero poželio Glovu dobrodošlicu u grupaciju

Dodajte komentar

Njemačka platforma Delivery Hero najavila je završavanje procedura za pruzimanje regionalno popularne aplikacije za onlajn naručivanje i dostavu Glovo.

Kako su precizirali iz sjedišta ove grupacije, vodeće svjetske platforme za lokalnu isporuku, “uspješno su preduzeli sve radnje za preuzimanje, pa će postati većinski vlasnik Glova sa oko 94 odsto akcija vodeće multikategorijalne platforme za isporuku, na bazi nemogućnosti budućeg umanjenja trenutnog udjela. Povećanje kapitala Delivery Hero u Glovo i dozvola za trgovanje akcijama je trenutno na čekanju.

“Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma smo srećni što Glovo postaje dio Delivery Hero porodice. Godinama se poznajemo, međusobno poštujemo i vjerujemo jedni drugima. Naš timovi dijele istu viziju, a u isto vrijeme možemo mnogo da naučimo jedni od drugih razmjenom znanja i istraživanjem tehnološke i operativne sinergije”, rekao je izvršni direktor i suosnivač Delivery Hero Niklas Oestberg.

“Udruživanje snaga sa Delivery Hero porodicom ubrzaće naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo služiti velikom dijelu stanovništva na četiri kontinenta, sa milionima lokalnih preduzeća i kurira koji će imati stalne benefite od naše platforme. Veoma smo srećni što konačno počinjemo ovu saradnju, te proces dijeljenja saznanja i tehnologija sa drugim brendovima u grupi”, ističe izvršni direktor i suosnivač Glova Oscar Pierre.

Snažno prisustvo kompanije Glovo u južnoj i istočnoj Evropi, na Srednjem Istoku i u Africi dopunjuje globalnu prisutnost Delivery Hero-a, čime se ukupan broj zemalja povećava na 74, a zajednica kojoj služi do 2,2 milijarde ljudi na četiri kontinenta.

“Strateško partnerstvo koje je rezultat ove transakcije omogućiće objema kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu ekspertizu. Glovo će nastaviti da radi sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom kojeg predvode njegova dva osnivača Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji ostaju u Glovu”, precizira se u najavi preuzimanja.

Delivery Hero planira da podijeli detaljnije informacije o finansijskim rezultatima Glova za prvu polovinu 2022. godine u narednim sedmicama, nakon što se preuzimanje i zvanično završi.

Delivery Hero posluje u više od 70 zemalja širom Azije, Evrope, Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Afrike. Kompanija je počela kao servis za dostavu hrane 2011. godine, a danas ima sopstvenu platformu za dostavu na četiri kontinenta. Pionir je u brzoj trgovini, sljedećoj generaciji e-trgovine, sa ciljem da kupcima donese namirnice i potrepštine za domaćinstvo za manje od jednog sata, a često i za 20 do 30 minuta. Sa sedištem u Berlinu, Delivery Hero se kotira na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine i dio je MDAX indeksa berze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *