Telekom u srijedu počinje isplatu dividende za 2021. godinu

Dodajte komentar

Isplata dividende akcionarima Telekoma za poslovnu 2021. godinu počinje u srijedu, 6. jula, saopšteno je iz te telekomunikacione kompanije.

Na Redovnoj Skupštini akcionara CT 1. juna odlučeno je da se dio dobiti ostvarene u finansijskoj 2021. godini u iznosu od 2.836.437 eura isplati akcionarima kao dividenda, odnosno bruto iznos od 0,06 eura po akciji, dok će se dio dobiti u iznosu od 219.670 eura raspodijeliti u zadržanu dobit.

“Isplata dividende za poslovnu 2021. godinu akcionarima Crnogorskog Telekoma počeće u srijedu, 6. jula. Bruto iznos dividende po akciji je 0,06 eura, koji će prilikom isplate biti umanjen za pripadajući iznos poreza na dobit za pravna lica, odnosno poreza na dohodak i prireza na porez za fizička lica u skladu sa važećim propisima. Akcionari – fizička lica svoje iznose mogu podići na svim šalterima Crnogorske komercijalne banke, uz lični dokument”, navodi se u saopštenju o ovoj isplati.

Dividenda će biti isplaćena akcionarima Crnogorskog Telekoma koji su posjedovali akcije na dan održavanja Skupštine akcionara, odnosno 1. juna ove godine, i donošenja Odluke o raspodjeli dobiti Kompanije.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *