Otvoreno predavanje na Ekonomskom fakultetu: Kako biti konkurentan na globalnom tržištu

Dodajte komentar

Amerikanka Ketrin Mekmanus (Kathryn McManus) osnivačica CNN Japan i suosnivačica EducatioGlobal, konsultantske kuće specijalizovane za oblasti visokog obrazovanja, novinarstva i masovnih komunikacija govoriće na otvorenom predavanju “Kako biti konkurentan na globalnom tržištu”.

Ovo besplatno predavanje o preduzetništvu i inovacijama organizuju Sportsko-rekreativno društvo EKOMEN i studentska organizacija BEST Podgorica, uz podršku Nevladinog udruženja Digitalizuj.Me, a biće održano u četvrtak  na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici od 19 sati.

“Tokom protekle tri godine, Crna Gora je napravila veliki napredak stvarajući zakonski okvir koji podržava inovacije i preduzetništvo. Ako budu sarađivali, edukatori, poslovni lideri, studenti, preduzetnici i novinari mogu podržati nove poslovne mogućnosti koje će privući strane kompanije, partnere i investitore. Mekmanusova će govoriti o tome kako inovacije mogu poboljšati konkurentnost Crne Gore na globalnom tržištu, a u razgovoru će joj se pridružiti Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMen i susonivač Digitalizuj.Me”, najavljuju organizatori predavanja.

Svi zainteresovani za besplatno predavanje mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na ovoj adresi. Predavanje je na engleskom jeziku, a broj mjesta je ograničen.

Ketrin Mekmanus je priznata stručnjakinja u oblastima novinarstva, preduzetništva, visokog obrazovanja i poslovnog razvoja. Pokrenula je CNN Japan – ujedno glavni izvor prihoda te medijske kuće na globalnom nivou – startap News Certified Exchange u Silicijumskoj dolini, a suosnivačica je konsultantske kuće EducatioGlobal koja pomaže vladama, univerzitetima, poslovnim liderima i medijima da se prošire na lokalnom i globalnom nivou. Savjetnica je u DigitalDenu, gdje svojim iskustvom i mrežom kontakata pomaže balkanskim startapovima koji žele da prošire poslovanje u SAD. Mekmanusova je profesorica na Državnom univerzitetu u Arizoni, a njen rad je objavljivan u The New York Timesu, CNN-u i PBS-u.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *