Porteli: Želim da kupim ostrvo Sveti Marko, ali još razmatram sve mogućnosti

Dodajte komentar

Malteški biznismen i građevinski mogul Džozef Porteli (Joseph Portelli) potvrdio je pisanja medija da razmišlja o kupovini ostrva Sveti Marko, te naveo kako „ima sjajne planove“ za njega, ali ga još nije kupio jer razmatra sve mogućnosti.

On je za dnevni list „Times of Malta“ rekao da je proteklih nekoliko sedmica posjetio to ostrvo u tivatskom zalivu kako bi „istražio mogućnosti“. Prema pisanju ovog lista, cijena ostrva koje trenutno pripada ruskoj kompaniji Metropol, iznosi oko 90 miliona eura.

„Da, išli smo da vidimo ostrvo i zanima me jer je neopisivo lijepo. Tamošnja vlada je već izradila razvojne planove, a vjerujem da bi ga naša vizija učinila još ljepšim“, rekao je Porteli ne navodeći više detalja.

„Suprotno onome što neki izvještaji tvrde, nisam ga kupio. Ovo je krupna odluka koju ne možemo olako onijeti. Ali ako donesemo tu odluku, ostrvo ćemo dati u ruke nekim od najboljih svjetskih dizajnera i arhitekata“, dodao je on.

Porteli je dalje naveo kako je njegova kompanija u Crnoj Gori dočekano sa najvećim očekivanjima i pažnjom.

„Prostrli su nam crveni tepih. Veoma su zainteresovani i oduševljeni našom vizijom“, dodao je.

Podsjećamo, prošle sedmice mediji su objavili informaciju o mogućem zaključenju ugovora o prodaji ostrva Stradioti – kako se originalno zove Sveti Marko – i to za iznos od 100 miliona eura. Takođe je rečeno da ni Portelijeva kompanija, ni visoki zvaničnici crnogorske vlade ne žele da govore o tome da je posao već zaključen.

Ostrvo Sveti Marko je već 15-ak godina u vlasništvu ruske grupacije Metropol, a prije toga je na njemu bilo ekskluzivno ljetovalište Club Mediteranee. Ukupna površina ostrva je skoro 340.000 kvadratnih metara. Trenutno predstavlja najatraktivniju turističku lokaciju u Bokokotorskom zalivu, pa i na cijelom crnogorskom primorju.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *