“Žućenica fest” 18. put organizovan u Tivtu: Mnogo gostiju i ukusne hrane

Dodajte komentar

Manifestacija “Žućenica fest” okupila je veliki broj posjetilaca, kako građana Tivta, tako i turista, koji su imali prilike da uživaju u bogatoj gastro ponudi koju su činile delicije pripremljene na bazi žućenice.

“Ova manifestacija organizuje se već 18 godina, i jedna je od najljepših u Tivtu”, kazala je Blaženka Vučurović iz Organizacije žena Tivta.

Ona je navela da je žućenica samonikla trava koja ima mnoge pozitivne efekte na zdravlje, a može se pripremati na razne načine.

“Žućenica se priprema na nekoliko starih, autohtonih načina, a to je žućenica kuvana sa jajima, sirova sa krompirom, obavezno je tu i maslinovo ulje… Ono što hoćemo je da sačuvamo tradiciju i da se upustimo u kreativnost, da izmišljamo jela i da pokažemo da ta samonikla trava može da zamijeni spanać ili blitvu”, kazala je Vučurović.

Manifestaciji je prisustvovao i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

“Lijepo je vidjeti punu gradsku rivu, pune štandove, vrijedne ruke tivatskih žena, i svih onih koji su se odazvali pozivu i od žućenice napravili delicije. Period od 18 godina je dug, a u njemu je Žućenica fest uobli

čila gastro i turističku ponudu Tivta. Opština Tivat će uvijek podržavati Organizaciju žena Tivta i Žućenica fest i nastojaćemo da se to unaprijedi koliko god je moguće”, istakao je Komnenović.

Žućenica fest organizovala je Organizacija žena Tivta, uz pokroviteljstvo Opštine Tivat i Turističke organizacije Tivta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *