Vlada smanjila iznos garancija za ekonomsko državljanstvo na samo milion eura

Dodajte komentar

Odlukom Vlade Crne Gore na jučerašnjoj sjednici smanjen je minimalan iznos traženih bankarskih garancija u postupku sticanja tzv. “ekonomskog” državljanstva, i to sa 2,5 miliona eura, koliko iznosi 50 odsto minimalne investicije, na fiksnih jedan milion eura, saopštio je Centar za građansko obrazovanje (CGO).

“Umjesto prekida ove sporne prakse, Vlada Dritana Abazovića, dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog svijeta i olakšava im proceduru za sticanje crnogorskog državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije”, kazali su iz CGO.

Iz ove NVO podsjećaju da je Evropska komisija “oštro kritikovala sve prethodne Vlade Crne Gore zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno ekplicitna bila kad je Vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj Program”.

“CGO ističe da ovo nije obećani proreformski i proevropski pristup Vlade, a da može dodatno otežani već bremenim proces evropeizacije”, kazali su u reagovanju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *