MKI: Država će naći odgovarajući model finansiranja rekonstrukcije pruge

Kako je Željeznički prevoz Crne Gore jedini prevoznik u zemlji koji vrši usluge prevoza putnika u željezničkom saobraćaju, a ovakav vid usluge je od opšteg značaja, država treba da pronađe model obezbjeđivanja finansijskih sredstava za planirane projekte.

To je jedan od zaključaka danas održanog sastanka predstavnika Direktorata za željeznički saobraćaj Ministarstva kapitalnih investicija, Agencije za zaštitu konkurencije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Fokus sastanka, koji su vodili državni sekretar Miloš Rajović i generalna direktorica Direktorata za željeznički saobraćaj Dragana Lukšić, bilo je izdavanje državnih garancija za željezničke kompanije – Željezničku infrastrukturu Crne Gore, Željeznički prevoz Crne Gore i Održavanje željezničkih voznih sredstava.

“Učesnici sastanka su iskazali spremnost da u narednom periodu obezbjede finansijska sredstava za projekte generalnog remonta pruge Vrbnica – Bar, sanaciji 13 mostova i osam tunela, te opremanje i modernizaciju depoa i radionica za održavanje voznih sredstava”, istakli su iz MKI uz podsjećanje da će država naći model prema kojem će biti data pomoć željezničkim kompanijama.

Check Also

Finska šesti put zaredom najsrećnija zemlja, a evo na kom mjestu je Crna Gora

Prema Svjetskom izvještaju o sreći, Finska je šesti put proglašena zemljom sa najsrećnijim stanovništvom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.