Jugopetrol od utorka akcionarima isplaćuje više od 4,5 miliona eura dividende

Dodajte komentar

Kompanija Jugopetrol počeće u utorak preko mreže filijala Erste banke isplatu više od 4,5 miliona eura bruto dividende, koja po akciji ima neto iznos od 0,8245 eura.

Kako se podsjeća u obavještenju objavljenom na stranicama Montenegroberze, isplata dividende vrši se na osnovu odluke koju je Skupština akcionara donijela na redovnoj godišnjoj sjednici 2. juna.

“Ukupan bruto iznos dividende koja se isplaćuje akcionarima iznosi 4.514.351,87 eura. Bruto dividenda po akciji iznosi 0,97 eura. Neto dividenda po akciji iznosi 0,8245 eura”, stoji u obavještenju.

Građani koji su akcionari prilikom preuzimanja dividende moraju imati važeći identifikacioni dokument. Obaveza akcionara koja su pravna lica je da nalog za isplatu dostave banci na memorandumu kompanije i u formi koja je dostupna na web stranici banke: www.erstebank.me, odnoson u mreži filijala Erste banke, i na zahtjev putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected]

“Pravo na dividendu imaju akcionari koji su upisani u spisak akcionara Jugopetrola kod Centralnog klirinškog depozitarnog društva na dan donošenja Odluke o isplati dividende, tj. 2. juna 2022. godine”, dodaje se u obavještenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *