Abazović: Očekujemo tehnički prijem prve dionice auto-puta 5. jula

Dodajte komentar

Na auto-put sam došao u pratnji nekoliko ministara, ali sljedeći put želim da to bude sa punim sastavom Vlade – na otvaranje 13. jula.

To je kazao predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović koji je sa više ministara obišao prioritetnu dionicu auto-puta Bar – Boljare, od Smokovca do Mateševa. Uz Abazovića, delegaciju su činili potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović i ministri Dragoslav Šćekić, Maraš Dukaj, Vasilije Lalošević i Adrijan Vuksanović.

Oni su obišli komandni centar na Pelevom brijegu, pregledali opremu za upravljanje auto-putem, te komandni centar za praćenje i upravljanje saobraćajem.

Delegacije se sastala glavnim izvođačem radova kineskom kompanijom CRBC i sa njima razgovarali o datumu otvaranja prioritetne dionice auto-puta.

Kako su naveli iz Vlade, Abazović očekuje da izvođač do 5. jula dostavi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula.

Predstavnik CRBC kompanije kazao je da vjeruje da će – uz dodatne napore svih učesnika u izgradnji – uspjeti da odrade sve neophodno kako bi auto-put do 5. jula bio spreman za probni rad, a od 13. jula i za otvaranje.

Izvor: Mediabiro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *