Vlada odlučila: Ograničene marže, niže cijene brašna, ulja, šećera…

Dodajte komentar

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila odluku prema kojoj će biti ograničene marže, a time i cijene 22 prehrambena proizvoda.

Tokom rasprave, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da će donošenje ove odluke o doprinijeti smanjenju uticaja rasta cijena na građane.

“Vlada radi sve kako bi smanjila uticaj povećanje cijena na život građana. Nakon goriva, sada idemo i korak dalje donijeli smo odluku da ograničimo marže na šećer, so, brašno, ulje”, kazao je on.

Ministar je istakao da Crna Gora ima dovoljno namirnica i energenata.

“U veleprodaji marža će biti ograničena na pet, a u maloprodaji na sedam odsto. Siguran sam da će Ministarstvo poljoprivrede učiniti sve i da se ograniči cijena drveta i peleta”, dodao je on.

Maksimalna marža odnosi će se, prije svega, na pšenično bračno (tip 400 i 500), šećer, ulje i so.

U nasavku rasprave o ekonomskim temema, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je da će učiniti sve da ekonomska diplomatija bude više prisutna u radu resora na čijem je čelu.

“Vratićemo Direktorat koji će se baviti time, da bi te linije brže išle i da bi naš nastup bio sveobuhvatniji”, naveo je Krivokapić.

Đurović je odgovorio da treba ojačati ekonomsku diplomatiju, ali sa pravim kadrovima.

Vlada je usvojila informaciju o projektu Hidroelektrane Komarnica – njene izgradnje i koncesionog korištenja. Potvrđena je i koncesija za malu hidroelektranu na akumulaciji Otilovići.

Takođe su raspuštene skupštine u opštinama Tivat i Budva.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *