Renault kreće u novi biznis: Obnovljeni polovni automobili su hit

Renault je opremio posebnu fabriku koja se bavi isključivo uređivanjem polovnih automobila. Zanimljivo, i Toyota je takođe najavila da će početi da se fokusira na recikliranje automobila. Francuski proizvođač automobila je pokrenuo svoj program prije godinu i po u Flinsu u sjevernoj Francuskoj, mjestu gdje Renault ima i fabriku novih automobila.

Sada je Refactory, kako Renault naziva fabriku, još uvijek mali dio fabrike u Flinsu, ali se očekuje da će u budućnosti posao sve više rasti, piše holandski Autoweek a prenosi revijahak.

Factory VO radi od septembra prošle godine i godišnje može obraditi 45.000 polovnih automobila. Uglavnom se radi o automobilima starim od tri do pet godina, o kojima se brinu stručnjaci u četiri različita odjeljenja. Radnici popravljaju manja udubljenja, spajaju i mijenjaju dijelove, ponovo poliraju lak i rade sve ostalo što je potrebno tokom provjere.

Cijeli proces obnove automobila isplativ je samo ako se radi s automobilima koji su u blizini fabrike. Zbog toga Renault već razmišlja o drugim lokacijama. Na vrhu liste su Turska, Španija i Portugal.

Check Also

Memorandum CBCG i 16 istitucija: Zajednički razvijaju finansijsku edukaciju

Centralna banka Crne Gore (CBCG) inicirala je Memorandum o saradnji na implementaciji Programa razvoja finansijske …

Leave a Reply

Your email address will not be published.