Počela 9. sjednica 43. Vlade: Na dnevnom redu raspuštanje skupština u Tivtu i Budvi

Dodajte komentar

Prema predloženom dnevnom redu sa 51 tačkom, razmatraće se odluke o raspuštanju skupština opština Tivat i Budva.

Na dnevnom redu su i dopuni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, zatim isplate obeštećenja bivšim vlasnicima oduzetih imovinskih prava, te izmjene Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima.

Biće komentarisana informacija o zahtjevu CKB da država obezbijedi sredstva za neplaćene kredite koje je ova banka dodijelila poljoprivrednom sektoru.

Takođe, biće zvanično predloženo ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i listi proizvoda.

Izmijeniće se i ranija odluka o ekonomskom državljanstvu, odnosno kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore, čiji rok će se produžiti do kraja godine.

I ova Vlada odlučna je da se gradi Hidroelektrana Komarnica, pa će danas biti predložen budući Ugovor o koncesiji za korišćenje prirodnih bogatstava, radi izgradnje, održavanja i korišćenja energetskog objekta hidroelektrane Komarnica radi proizvodnje električne energije. Biće razmatrane i informacije o koncesiji za korišćenje vode iz akumulacije Otilovići radi gradnje male hidroelektrane, izgradnji žičare Kotor – Lovćen i realizaciji Industrijske politike za prošlu godinu.

Neutrošena sredstvima u kapitalnom budžetu Uprave za saobraćaj za 2022. godinu biće, po predlogu, preraspoređena na druge kapitalne projekte.

Sjednicu Vlade možete pratiti u nastavku:

https://www.gov.me/clanak/u-cetvrtak-23-juna-9-sjednica-vlade-crne-gore

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *