Koliko su Delboj i Rodni zarađivali po epizodi u seriji „Mućke“?

Dodajte komentar

Iako je prošlo više od 40 godina od njenog prvog emitovanja, serija „Mućke“ i dalje je jedna od najpopularnijih humorističkih serija ikada. Kako u svijetu, tako i na ovim prostorima.

Teško da postoji osoba na planeti koja nije pogledala bar jednu epizodu avantura porodice Troter, a jedna rečenica koja se svima urezala u pamćenje je: „U ovo vrijeme sljedeće godine bićemo milioneri!“

Tvorac serije Džon Saliven ovo je namijenio glavnom i najomiljenijem liku iz serije Dereku ’Delboj’ Troteru, ’biznismenu’ iz Pekama koji cijeli život juri za uspjehom.

Serija emitovana od 1981. do 2003. godine, kulminaciju je doživjela 1996.godine kada su napokon Delboj i Rodni postali milioneri nakon što su prodali starinski sat u svojoj garaži. Tada je i prekinuto snimanje serija, ali pet godina kasnije BBC je najavio dodatne epizode. Tri božićna ’specijala’ u naredne tri godine prikazan je život Trotera, sada milionera.

Neobično za BBC ali i „Mučke“

Troteri kao milioneri su natjerali BBC da plaća milion funti po epizodi. Poslednja sezona sastojala se od tri epizode, a cifra od milion funti je u to vrijeme bila neuobičajeno visoka suma koju je trebalo potrošiti na seriju. Međutim, BBC je bio uvjeren da će to biti uspjeh. Korigovano za inflaciju, svaka epizoda serije „Mućke“ koštala je ekvivalentu od 1,69 miliona funti po epizodi, što je zapanjujući iznos čak i po današnjim standardima. Poređenja radi, u to vrijeme prosječan sitkom bi koštao oko 500.000 funti, što znači da je BBC plaćao duplo više od projsečnih cijena.

Što se tiče samog Delboja, glumac Ser Dejvid Džejson je plaćen 100.000 funti po epizodi – ili 169.000 funti kada bi se prebacilo na današnje cijene. Vjerovalo se da je Nikolas Lindherst, koji je igrao brata Rodnija, zarađivao sličan iznos po epizodi.

Da uporedimo, Čarli Šin je jedno vrijeme bio najplaćeniji sitkom glumac, koji je za svaku epizodu serije „Dva i po muškarca“ dobijao oko 1,8 miliona dolara.

(Bonitet.com)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *