Električni nasljednik Passata stiže 27. juna (foto)

Volkswagen je objavio dizajnerski crtež svoje nove električne limuzine, koja će biti predstavljena kroz pretprodukcijsku studiju nazvanu ID. Aero.

Nemački proizvođač već je najavio da će aktuelna Passat limuzina biti ujedno i poslednja generacija tog dugovečnog modela, i da će budući Passat biti dostupan isključivo u karavan verziji. Naslednik sedan verzije dobiće novu oznaku i električni pogon.

Kako navode u Volkswagenu, ova električna limuzina će se nadmetati sa konkurencijom u “segmentu više srednje klase”, a najpre će s epojaviti na kineskom tržištu u drugoj polovini 2023. Nakon toga, počeće proizvodnja i za evropsko i sevrnoameričko tržište.

U osnovi vozila je MEB mehanička platforma, dok njegov spoljašnji dizajn podseća na druge Volkswagenove ID modele, uključujući ID.4 i ID. Buzz.

Dizajnerska skica pokazuje da će koncept imati niz LED zadnjih svetala, uključujući svetlosnu traku koja se prostire čitavom širinom vozila.

Volkswagen navodi da dužina koncepta ID. Aero iznosi pet metara, što ga čini dužim od modela kao što je, na primer, BMW Serije 5.

Najnoviji tizer dolazi tri meseca nakon što je tokom prezentacije prikazana skica prednjeg dela automobila koja takođe otkriva LED svetlosnu traku pune širine, agresivne otvore za vazduh i izvajani branik.

Tehničke specifikacije koncepta još nisu objavljene. Međutim, s obzirom na to da će koristiti MEB platformu, prethodni izveštaji su ukazivali da će imati bateriju od 84 kWh koja bi limuzini trebalo da obezbedi autonomiju do čak 700 km, prema WLTP testnom ciklusu.

Očekuje se da će produkcijski model biti ponuđen u konfiguracijama sa pogonom na zadnje i sve točkove koristeći iste električne motore kao i drugi ID modeli.

Očekuje se i Shooting Brake varijanta, mada nije poznato da li će biti ponuđena na svim tržištima.

(B92)

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.