Damjanović: Vlada će vjerovatno produžiti odluku o umanjenju akciza na gorivo

Dodajte komentar

Vlada će vjerovatno produžiti važenje odluke o umanjenju iznosa akcize na gorivo ili preduzeti druge mjere, ukoliko dođe do najave novih skokova cijene nafte i naftnih derivata na globalnom tržištu, najavio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

– Imajući u vidu da je ta odluka, koju smo donijeli u maju, sa rokom važenja do 5. jula, to znači da će Vlada, uzimajući u obzir ovaj posljednji period kada je formirana nova cijena, kao i to da se ona formira na svakih 14 dana, pratiti dešavanja i naravno preduzeti nove mjere ukoliko dođe do najave novih skokova cijene – rekao je Damjanović agenciji Mina-business.

On je, govoreći o konkretnim mjerama koje se preduzimaju u cilju snižavanja cijena goriva, kazao da će vjerovatno razmišljati da produže važenje odluke, kao i da će razmisliti da li ima prostora da dodatno smanje akcizu.

– Zavisiće od daljih dešavanja u narednih mjesec na globalnom tržištu nafte i naftnih derivata, odnosno na način kako se formira cijena. Može se promijeniti i metodologija formiranja maloprodajne cijene – rekao je Damjanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *