Poskupljuje prevoz trajektom za sve kategorije vozila

Cijena prevoza trajektom na relaciji Kamenari – Lepetane biće povećan od 1. jula ove godine – saopšteno je iz Pomorskog saobraćaja “Herceg Novi”.

Kako su naveli, za pješake prevoz ostaje besplatan, dok će biciklisti kao i do sada plaćati jedan euro.

Prema novim cijenama, mala putnička vozila (automobili), odnosno putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sjedišta, koji su uz to jednaki ili kraći od 5 metara, od 1. jula plaćaće 5 eura uslugu prevoza trajekta.

Za mala putnička vozila (automobili) sa prikolicom i putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sjedišta koja su uz to duža od 5 metara biće potrebno izdvojiti 9,30 eura.

Teretna kombi vozila, putnička kombi vozila i minibusevi sa više od 8+1 do i zaključno sa 22+1 sjedišta i kamioni nosivosti do 5 tona plaćaće od 1. jula 10,50 eura.

Za kamion koji ima više od 5 tona, kombi (putnički i teretni) sa prikolicom, kamion do 5 tona sa prikolicom biće potrebno izdvojiti 14,50 eura.

Autobusi će plaćati 17,50 eura, dok će šleperi i prikoličari, te autobusi sa prikolicom izdvajati 25,50 eura.

Specijalna vozila sa gabaritima van standarda za usluge prevoza trajektom moraće da izdvoje 29 eura.

”Iako smo u kontinuitetu ulagali napore da do neminovne promjene cijena ne dođe ove godine, najnovije poskupljenje goriva uz konstantan rast drugih troškova poslovanja od davne 2012., odnosno 2013. godine doveli su do toga da je dugo odlagano poskupljenje cijena trajektnog prevoza postalo neizbježno sa ciljem očuvanja stabilnosti poslovanja i kvaliteta naših usluga”, navedeno je u saopštenju.

Foto: ferry.co.me

Check Also

Dizel od utorka jeftiniji tri centa?

Po trenutnim projekcijama na berzi, kako saznaje Televizija Vijesti iz naftnih kompanija, dizel bi od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.