Porto Montenegro: Popunjenost kapaciteta skoro na nivou rekordne 2019. godine

Dodajte komentar

Popunjenost Porto Montenegro marine trenutno je između 83 i 85 odsto, što je slično rezultatima kojoj su ostvareni tokom istog perioda rekordne 2019. godine, kazao je PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.

„U Porto Montenegro smo zadovoljni kako protiče jun kada je riječ o brojkama u pogledu dolaska jahti, kao i vlasnika i potencijalnih vlasnika koji dolaze kopnenim ili avio putem. Osnovni parametar za naše goste su prvenstveno direktni letovi, tako da je ove sezone evidentan porast gostiju iz Izraela, Albanije, Hrvatske… Stabilna destinacija je Turska s obzirom na sada već direktne letove koje avio kompanije imaju ka Tivtu iz Istanbula, a generalno i region je prilično stabilan. U marini Porto Montnegro trenutno imamo popunjenost između 83 i 85 odsto, što je slično rezultatima kojoj su ostvareni tokom istog perioda 2019. godine, koju smatramo referentnom“, naveo je Kalezić.

Razlog tome je, kako ističe, i činjenica da su mnogi brodovi koji su bili u Crnoj Gori tokom kovida odlučili da istanu u našu zemlju zbog brojnih prednosti koje Crna Gora nudi, kako destinacijskih, tako i drugih povoljnosti.

„Što se tiče naselja Porto Montenegro, mi smo zvanično sezonu događaja tek počeli. Čeka nas 60 događaja ove sezone, od malih otvaranja izložbi i svirki na promenadi, do onih velikih događaja koji će definitivno obilježiti godinu, poput Međunarodnog modnog festivala IFF sa velikom modnom kućom koja će zatvoriti ovaj događaj 22. i 23. jula, koncerta Dina Merlina 16. jula za koji se već traži karta više, a tu su i koncerti u saradnji sa partnerima iz Korot Art-a“ najavio je Kalezić.

On je dodao da će od 11. do 14. avgusta biti organizovano novo izdanje Polo in the Port, kao i brojne manfiestacije.

„Uvozimo više od 40 konja i vjerujemo da će to biti kulminacija ovogodišnje sezone kada su lajfstajl događaji u pitanju. Tu su i brojni drugi događaji, poput regata, različitih vrsta performansa i muzičkih događaja“, poručio je Kalezić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *