Nedjelja mode u Frankfurtu započela na neobičnom mjestu – na berzi

Dodajte komentar

Njemački grad Frankfurt otvorio je svoju Nedjelju mode koja će trajati do 26. juna. Veliko iznenađenje za javnost ove godine bilo je to što je revija otvorena na neobičnom mjestu, berzi.

Njemački grad ne želi da mu Berlin, Pariz ili Njujork budu konkurenti, već da kreativne industrije budu vidljive u Frankfurtu. U to ime organizovao je Nedjelju mode sopstvenim sredstvima.

Na frankfurtskoj Nedjelji mode biće organizovano oko 100 revija, a za organizaciju događaja potrošeno je 750.000 eura iz opštinskih sredstava.

Još nije jasno koliko će redovnih posjetilaca događaji dovesti u grad

Organizatori Nedjelje mode su sigurni da će slike iz Frankfurta privući pažnju svjetske javnosti.

Zbog toga su vrijedno radili i na dvije specijalne lokacije za događaje na kojima modne revije u nedjelju uveče obilježavaju početak Nedjelje mode u Frankfurtu.

S jedne strane, poznati frankfurtski dizajner Rene Stork, u saradnji sa Njemačkim savetom za modu, predstavio je svoju kolekciju u trgovačkoj sali berze.

S druge, mladi modni kreator Samjuel Gertner, koji takođe dolazi iz Frankfurta, predstavlja svoju reviju zalaska sunca na Gvozdenom mostu.

Tamo će, kao i na berzi, reviju moći da gledaju samo pozvani gosti, ali će most sada postati modna pista, kako su se nadali prije dvije godine.

Pojedini dizajneri koji svoje modne revije organizuju u okviru Fashion Lounge-a takođe nude svoje komade direktno sa modne piste, a biće i pop-up prodavnice unikatnih artikala u tržnom centru MyZeil. Tu će biti postavljen i studio u kom će dizajnerka nakita Lena Grevenig izlagati svoje komade.

(Bizlife)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *