Mandić: Ogroman odziv mladih pravi način da se obilježi jubilej Mtela

Dodajte komentar

Konkurs za mlade autore koji je kompanije Mtel organizovala povodom 15. godina postojanja u Crnoj Gori, naišao na ogroman odziv mladih ljudi, tako da na sajtu zajednokavrhu.me bilježimo svakodnevni rast posjeta i pristiglih prijava, što nas veoma raduje.

To je kazala izvršna direktorica ove kompanije Tatjana Mandić koja je danas uručila nagradne vaučere od po 1.000 eura najboljima u drugom kolu nagradne igre. 

“U protekla dva mjeseca pristiglo je više od 100 radova koji su zavrijedili više od 40.000 glasova. Na ovaj način želimo da stimulišemo kreativnost i  dajemo podršku mladim ljudima da se umjetnički izraze”, kazala je ona.

Pozvala je sve mlade ljude u Crnoj Gori da nastave da šalju svoje radove.

“Neka i dalje – na neki sebi svojstven način – ispoljavaju kreativnost na temu ‘Zajedno ka vrhu’ i na taj način proslave 15. rodjendan Mtela”, zaključila je ona.

Kako je podsjetila PR menadžerka Mtela Ana Martinović, godinu jubileja obilježavaju upravo kampanjom “Zajedno ka vrhu” u okviru koje su organizovali i ovaj konkurs.

“Svakog mjeseca po dva kreativna rada nagrađujemo sa po 1.000 eura. Tako su i danas sa nama dobitnici drugog kola nagradne igre – Aleksandar Cvijović iz Bara i Milica Petričević iz Pogorice”, rekla je predstavljajući nagrađene.

Istakla je kako je, od 40.000 do sada pristiglih glasova za sve radove koji su bili u konkurenciji, čak 12.200 imao je video koji je kreirao i poslao Aleksandar Cvijović.

On je čestitao kompaniji Mtel 15 godina uspješnog i sjajnog poslovanja. 

“Takođe želim da se zahvalim u svoje ime i u ime svih mladih koji su se prijavljivali za ovaj konkurs na prilici da se dokažemo i predstavimo svoju kreativnosti i umjetnost”, naveo je ovaj magistrand Fakulteta političkih nauka.

Kako je ispričao, ideja za video je stigla za desetak minuta.

“Ja sam, prije svega, avanturista koji voli da planinari i osvaja vrhove. Kao što video pokazuje, sa prijateljima sam zaista osvoji taj vrh na sjeverozapadu Crne Gore. Sve to mi se poklopilo sa samom temom, pa sam je kombinovao i napravio video koji sam objavio”, dodao je on.

Ispričao je i da su mu prijatelji pomogli ne samo da napravi fotografije i video, već i da sakupi glasove.

“Na snimku su osobe koje puno volim i koje mi nedostaju jer su u SAD. To skupljanje glasova bile su ‘slatke muke’, a isto je i kada se boriš da zajedno stigneš do vrha i, što je najbitnije, kada sanjaš zajedno i kada imaš prijatelje”, zaključio je on.

Na crnogorskim vrhovima nastala je i fotografija koju je žiri kompanije Mtel nagradio sa 1.000 eura, a koju je kreirala Milica Petričević. I ona smatra da je Mtel izabrao sjajan način da obilježi 15. rođendan i da priliku mladim ljudima da pokažu što znaju da rade. 

“Sam termin konkursa je za mene bio odličan, jer se poklopio sa našim planom za svadbene fotografije. Konačno, fotografija iza sebe ima prelijepu priču o ljubavi, prijateljstvu, planini i prirodi. Divno je što je žiri to mogao da prepozna”, navela je ona.

Kaže da nije iznenađena izborom, jer je fotografija nesvakidašnja. 

“Kada smo planirali fotografisanje, cijela ekipa koja je išla s nama da bismo to uradili nije mogla da vjeruje što smo zamislili. Jer, ja sam nosila vjenčanicu od nekih šest kilograma, suprug je u odijelu, a penjanje je bio izazov i snimateljima. I nastala je ta fotografija za koju nam mnogi govore da ne treba ništa više da se kaže jer iza nje stoji određena priča”, ispričala je ona. 

Kako je navela, sve je snimio Radule Srdanović, pa će i nagradu podijeliti njih troje.

“A pošto smo stalno okrenuti prirodi, vjerujem da će se i novac, na kraju, na neki način vratiti upravo prirodi. Jer i sama tema “Zajedno ka vrhu” asocira na prirodu i planinske vrhove. Moram reći da su mnogi skeptični prema nagradnim igrama, ali u slučaju Aleksandra i mene, nije ništa namješteno i želimo da motivišemo ljude da se prijavljuju, da zovu da dobiju te glasove ili, jednostavno, da vjeruju u ono što su poslali”, dodala je ona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *