Ilon Mask na korak od preuzimanja Tvitera

Dodajte komentar

Ilon Mask je korak bliže finalnom preuzimanju tvitera.

Upravni odbor giganta je preporučio da njegovi akcionari glasaju za predloženu prodaju od 44 milijarde dolara, prema regulatornom podnesku, piše Biznis Insajder.

Upravni odbor je jednoglasno “odlučio da je sporazum o spajanju preporučljiv i da su spajanje i druge transakcije predviđene sporazumom o spajanju poštene, preporučljive i u najboljem interesu Tvitera i njegovih akcionara.

Tviter još nije odredio datum glasanja. Biznis Insajder prenosi da je Mask u aprilu ponudio 54,2 dolara po akciji za preuzimanje kompanije.

Akcije od tada pale

Međutim, akcije su od tada potonule zajedno sa ostatkom tehnološkog tržišta. Prošli petak trgovanje akcijama Tvitera se završilo sa cijenom od 38 dolara, što je 34 odsto ispod Maskove ponude.

Glavni izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask saopštio je na Katarskom ekonomskom forumu da još uvjek ima nekoliko „nerješenih stvari“ u vezi sa Tviterom, te da i dalje čeka podatak o tome koliko botova ima na platformi te društvene mreže.

Mask je, u intervjuu za “Blumberg” na ekonomskom forumu u Dohi, rekao da ne misli da će biti bilo kakvih problema u balansiranju “Teslinih” interesa u Kini i buduće akvizicije Tvitera.

Tviter ne funkcioniše u toj zemlji i „Kina ne pokušava da se meša u slobodu govora u američkim medijima, koliko je meni poznato”, naveo je on, prenijele su agencije.

(Bizlife)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *