Žugić – Abazović: Odlični rezultati bankarskog sektora bitni zbog nastupajuće krize

Dodajte komentar

Bankarski sektor je stabila, likvidan i pozitivnih parametara, te funkcioniše na najvišem nivou, istakao je guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugiće tokom razgovora sa predsjednikom Vlade Crne Gore dr Dritanom Abazovićem.

Žugić je naveo da je su takvi rezultati uticali na uvećanje depozita privatnih i pravnih lica, i da su oni najveći otkad se vrše mjerenja u Crnoj Gori – što je rezultiralo umanjenje kamatnih stopa i bolju situaciju u bankarskom sektoru nego 2019. godine.

“Guverner je premijera Abazovića upoznao sa izazovima bankarskog sektora u prethodnom periodu naročito u kontekstu primjene nove bankarske regulative, usaglašene sa najboljim standardima i praksama evropskog centralnog bankarstva”, naveli su iz Kabineta premijera.

Abazović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema, ističući da to najbolje govori o ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika. On je takođe naglasio značaj pozitivnih parametara u bankarskom sektoru u kontekstu predstojeće krize izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu i izrazio nadu da će pomenuti sektor nastaviti da bilježi odlične rezultate.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *