Veliko interesovanje investitora za biznis zone: Skoro 115 miliona investicija, 944 radna mjesta

Dodajte komentar

Javno otvaranje ponuda pristiglih na Javni poziv za izbor korisnika biznis zona i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama održano je juče, a na adresu Glavnog grada pristiglo je 19 ponuda. Veliko interesovanje za projekat biznis zona dodatna je potvrda da Podgorica predstavlja atraktivno biznis okruženje, sa dinamičnim razvojem i konkurentnim investicionim politikama.

U slučaju da se svih 19 prijava realizuje biće otvoreno 944 radnih mjesta, a ukupna vrijednost investicija je 114 miliona eura.

Projekat biznis zona je od velikog značaja, ne samo za Podgoricu, već i Crnu Goru i predstavlja veliki potencijal kojim raspolaže Glavni grad raspolaže, otvara mogućnost za brojne investicije, kreira prostor za razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta.

Podsjećamo, biznis zone predviđene su za sljedeće djelatnosti: poljoprivrednu i agroindustriju, prerađivačku i drvnu industriju, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajne salone i skladištenja, garaže i parkirališta, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

Kriterijumi za bodovanje su: planirani broj novozaposlenih, vrijednost investicijie, rok realizacije investicije, kao i zaštita životne sredine. Glavni grad, vođen zaštitom javnih interesa, na osnovu ovih kriterijuma biraće kredibilne partnere, a kompanije koje nijesu finansijski stabilne nijesu mogle da učestvuju u javnom pozivu, kao ni oni koji redovno ne izmiruju obaveze prema državi ili imaju pravosnažne presude o krivičnom djelu u poslovnoj djelatnosti.

Investitori koji su dostavili ponudu:

MILŠPED MONTENEGRO; OKOV DOO; LJETOPIS AUTOMOTIVE; STADION DOO; CAPITAL CAR DOO; VHM SOLUTIONS; MONCORE; SANAA INTERNATIONAL; VHM SOLUTIONS; KIPS GRADNJA DOO; GRAĐANSKI POKRET MI MOŽEMO; GRAĐANSKI POKRET MI MOŽEMO; KIPS DOO; METROPOL TRADING DOO; EUROTEHNIKA MN; INDEL ME; RIBNICA COMMERCE; EUROTEHNIKA MN; BEN KO

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *