Odbor direktora protiv prodaje HG “Budvanska rivijera”

Dodajte komentar

Svi članovi Odbora direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” koji su imali pravo glasa, protiv su prodaje tog turističkog preduzeća u većinskom vlasništvu države, navodi se u Mišljenju koje je taj upravljački organ danas objavio povodom dostavljenog Prospekta MKG Properties za preuzimanje većinskog paketa akcija.

Oni su črstog stava da HG „Budvanska rivijera“ treba da ostane u većinskom državnom vlasništvu.

“U uslovima postkovid poslovanja, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu, MKG Properties neće u bitnom unaprijediti poslovanje HG ‘Budvanska rivijera, budući da je u normalnim poslovnim okolnostima ona najuspješnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama – uz postojeća i planirana investiciona ulaganja – odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend”, navodi se u saopštenju iz te kompanije.

Takođe navode da je stav Odbora direktora da “MKG Properties neće u bitnom unaprijediti politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih”. Kao razlog navode da je HG “Budvanska rivijera”u većinskom vlasništvu države, te da “kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mjesta zapošljavaju najstručniji kadrovi, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status”.

“Protiv prodaje HG “Budvanska rivijera” bili su predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača, dok članovi Jovan Purar i Vladimir Sekulić nisu imali pravo učestvovanja u sačinjavanju Mišljenja, jer se smatraju direktnim učesnicima u smislu čl. 29 stav 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava”, navodi se u sapštenju.

Odlukom Skupštine akcionara, u novi Odbor direktora HG “Budvanska rivijera” 26. aprila su imenovani Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača kao predstavnici državnog kapitala, zatim Vladimir Sekulić ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon limited.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *