Letovi Air Srbije tokom vikenda kasnili ili otkazivani

Dodajte komentar

Avio-lompanija Air Serbia uputila je izvinjenje svojim putnicima zbog kašnjenja sa polascima i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova do kojih je tokom vikenda došlo, kako navode, “iz tehničkih razloga”.

„Najveći broj putnika sa tih letova već je zbrinut, preusmjeravanjem na kasnije ili alternativne letove, a nadležne službe Air Serbia neprekidno rade da bi se pružila neophodna podrška i preostalim putnicima. Za sve to vrijeme, Air Srbia se trudi da se za putnike obezbijedi osvježenje i pravovremeno informisanje. Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unaprijedila podrška putnicima. Bezbjednost putnika i članova posade su prioritet za domaću avio-kompaniju”, navodi se u saopštenju srpskog avio-prevoznika.

Iz ove avio-kompanije su pojasnili da je “situacija u putničkom avio-saobraćaju u cijeloj Evropi opterećena velikim izazovima”, koji se odnose na posljedice dvogodišnje krize usljed pandemije korona virusa.

“Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, od održavanja aviona, preko zemaljskog opsluživanja aerodroma, do avio-kompanija, suočavaju se sada sa izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva. Putnički avio-saobraćaj je visoko povezana industrija, tako da kašnjenje i odlaganje u bilo kom njenom segmentu nužno dovodi do daljih faznih kašnjenja i potencijalnih otkazivanja letova. Kao sastavni dio evropskog putničkog avio-saobraćaja, takođe se suočavamo sa sličnim izazovima”, naveli su iz kompanije Air Srbija.

U saopštenju nije precizirano koji letovi su kasnili odnosno bili otkazani.

Izvor: Biznis.rs

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *