Rekordan profit Qatar Airwaysa od 1,5 milijardi dolara

Dodajte komentar

Qatar Airways, jedan od najvećih avioprevoznika na Bliskom istoku, objavio je da mu je profit u prošloj fiskalnoj godini skočio na 1,5 milijardi dolara, što je najveća zarada te kompanije u državnom vlasništvu ikada, dok se priprema za rekordan broj putnika zbog nadolazećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Qatar Airways koristi novi aerodrom u Dohi, na istočnoj obali zemlje, gdje će se, u novembru i decembru ove godine, Svjetsko prvenstvo prvi put igrati na tlu jedne bliskoistočne zemlje.

Katarski avioprevoznik tvrdi da mu je prihod dostigao 14,4 milijardi dolara, 78 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Prevezao je 18,5 miliona putnika tokom fiskalne godine 2021./ 22., što je više od 200 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Leti na više od 140 destinacija

Radi se o oštrom zaokretu za Qatar Airways, koji je zbog pandemije korona virusa i prizemljenja svojih aviona Airbus A380 i A330 u prethodnom fiskalnom ciklusu pretrpio neto gubitak od 4,1 milijardi dolara.

Qatar Airways, koji postoji već 25 godina, leti na više od 140 destinacija, uključujući i Atlantu, gdje se na najprometnijem aerodromu na svijetu bori sa Deltom za putnike na međunarodnim linijama.

Brend kompanije je poznat evropskim fudbalskim navijačima, zbog partnerstava sa Bayernom iz Minhena i Paris Saint-Germainom, dok u SAD-u sarađuje sa Brooklyn Netsom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *